de volgende stap

von: Marc Bonsmann

Ik ben Marc Bonsmann - ik werk al meer dan 30 jaar in de foodservice-industrie en heb gewerkt voor zowel retailbedrijven als producenten in Duitsland en andere Europese landen. Naast het creëren van marketing- en verkoopstrategieën was ik ook verantwoordelijk voor het opstellen van functieprofielen en het werven van nieuwe medewerkers.

……Het bedrijf is al succesvol in de Nederlandse foodservicemarkt. Chefs, groothandels en klanten zijn enthousiast. Nu staat de volgende stap naar groei voor de deur. Wat ligt er meer voor de hand dan naar buurland Duitsland te gaan en ook daar succesvol te zijn?

Maar hoe?

Duitsland is groot en er zijn veel meer groothandelaren en restaurants dan in Nederland. De makkelijkste manier – huur iemand in en opereer in Duitsland op dezelfde manier als in je thuismarkt!

In een carrière van meer dan 30 jaar heb ik veel bedrijven ontmoet die op deze manier de eerste stap hebben gezet en in de meeste gevallen een bittere prijs hebben betaald. Duitsland werkt anders, de mentaliteit is compleet anders, terwijl in Duitsland bijvoorbeeld de “jij”-benadering en een zekere “afstand” nog vereist zijn, is de benadering in Nederland veel persoonlijker en pragmatischer. Het is ook niet voldoende om een medewerker aan te nemen die goed Duits spreekt, dit zal ook mislukken. Hoewel Duitse inkopers, category managers en klantadviseurs steeds opener en “relaxter” worden, is er nog steeds een afstand in het zaken doen.

De kunst is om het juiste talent te vinden dat de Nederlandse bedrijfscultuur begrijpt en zich eraan kan aanpassen, maar nog steeds gevestigd is in de Duitse markt. Niet alleen het menselijke aspect is doorslaggevend, maar ook het bijbehorende netwerk voor de betreffende branche – je hebt dus verschillende talenten nodig voor de meest uiteenlopende sectoren in de foodservice. Als ik bijvoorbeeld de gebruikers wil aanspreken, d.w.z. restaurants of chef-koks, moet ik op zoek naar een heel ander persoon dan voor de retail- en inkoopdoelgroep.

Bij MB Connection Personalberatung zijn we gespecialiseerd in het samenbrengen van het juiste talent met de juiste bedrijven.

Das könnte Sie auch interessieren ….

voorstel

voorstel

Met meer dan 30 jaar ervaring in foodservice fooddistribution hebben we niet alleen een diepgaand begrip van de markt ontwikkeld, maar ook het vermogen om het beste talent te vinden om uw bedrijf vooruit te helpen.

Lees meer